2022/23 | m:tel Premijer liga BiH | 12. kolo
30.09.2022.
Gradski stadion | Posjeta: 800
Srebrenik

1:0

Sarajevo

Izvještaj


Već od samog starta utakmice, ekipa Sarajeva je krenula s napadima prema golu domaćina, stvorivši nekoliko dobrih prilika. Prva prijetnja po gol Tuzle viđena je već u drugoj minuti, kada Mersudin Ahmetović koristi lošu povratnu loptu Veselinovića, oslabađa se svog čuvara Nebojše Gavrića, ali je njegovu namjeru prozreo golman Fejzić i pravovremenim istrčavanjem omeo iskusnog napadača Sarajeva da dođe u poziciju za šut. Dvije minute kasnije, uslijedila je akcija Asmira Suljića i Avdije Vršajevića, nakon koje je desni bek Sarajeva povratnom loptom u peterac pokušao uposliti Ahmetovića, ali je Fejzić još jednom intervenisao.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je kapiten Suljić. Njega je dubinskom loptom uposlio Mirza Mustafić, primio je loptu na nekih 16 metara od gola Tuzle, lijepim driblingom se oslobodio svog čuvara, a potom šutirao, ali lopta pogađa stativu Fejzićevog gola. Dvije minute kasnije, pokušao je i Ivan Ikić, udarcem sa distance, ali lopta odlazi preko gola. S druge strane, domaći fudbaleri nisu u prvom poluvremenu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Sarajeva. Jedinu polupriliku imali su u 22. minuti, preko Couliballyja, koji koristi nespretnu reakciju Vlatka Drobarova, ali njegov pokušaj blokira Muharem Trako. Sarajevo je do kraja poluvremena imalo terensku inicijativu, ali bez nekih konkretnijih prilika.

Za razliku od prvog poluvremena, u nastavak susreta je bolje otvorio domaći tim, a prvu priliku imao je bivši fudbaler bordo tima, Mićo Kuzmanović, ali njegov udarac sa vrha šesnaesterca, bez većih problema zaustavlja Muhamed Šahinović. Sarajevo je uzvratilo preko Ahmetovića, šest minuta kasnije, ali je Fejzić ukrotio njegov pokušaj glavom.

A onda je u 54. minuti stigao trenutak odluke. Nakon ubacivanja Darija, sa lijeve strane, Semir Smajlagić je neometan najprije primio loptu, a onda volej udarcem zatresao Šahinovićevu mrežu za 1:0. Mogla je Tuzla u 62. minuti i udvostručiti prednost. Vlatko Drobarov je bez potrebe komplikovao, kao posljednji igrač odbrane, loptu mu oduzima Mišić i kreće sam prema golu Sarajeva. Drobarov je pokušao ispraviti svoju grešku, ali tom prilikom obara Mišića u svom šesnaestercu, pa sudija Petrović pokazuje na bijelu tačku. Isti igrač je preuzeo odgovornost na sebe, ali je Šahinović uspio zaustaviti njegov udarac.

Posljednjih pola sata, donijelo je dosta nervoze. Domaći fudbaleri su se uglavnom orijentisali na odbranu svog gola, dok je Sarajevo poprilično jalovo napadalo. Jedini pokušaj vrijedan pomena bio je onaj Daniela Avramovskog iz 72. minute, kada je dobro ispratio dubinsku loptu Mustafića i šutirao iskosa desetak metara, ali pravo u golmana Fejzića.

POVEZANI ČLANCI

Sarajevo poraženo u Srebreniku

30.09.2022. 16:57