1968/69 | Prva savezna liga | 15. kolo
24.11.1968.
JNA | Posjeta: 7.000
Beograd

1:1

Sarajevo

Izvještaj


Sjajne igre u jesenjem dijelu prvenstva, tim Sarajeva su dovele u sami vrh tabele, pa je meč 15. kola na stadionu JNA bordo tim dočekao kao drugoplasirani na prvoligaškoj tabeli.

Sarajevo je bolje otvorilo utakmicu, te već u 12. minuti stiglo do vodstva. Nakon jedne greške Hošića, Boško Antić sjajno vara golmana Čurkovića, a potom preciznim centaršutem pronalazi usamljenog Delalića koji pogađa za hladan tuš domaćim navijačima. Vodstvo gostiju ipak nije dugo trajalo, jer samo 13 minuta kasnije Partizan stiže do izjednačenja. Nakon jednog kornera nastala je prava gužva pred Muftićevim golom, u samo nekoliko sekundi šutirali su Hošić, Kovačević i Katić, ali je odbrana Sarajeva svaki put dobro reagovala, da bi na kraju Vukotić ipak ubacio loptu u mrežu. Fudbaleri Sarajeva su protestvovali kod sudije smatrajući da je Hošić napravio prekršaj nad Muftićem, ali je sudija Gugulović pokazao na centar.

Drugo poluvrijeme su bolje otvorili domaćini koji ipak nisu iskoristili pritisak da dođu do preokreta, dok je najbolju priliku za Sarajevo propustio Šiljkut u samom finišu utakmice kada njegov udarac iskosa sa desetak metara u korner skreće Čurković.

Sarajevo je tako stiglo do vrijednog boda s kojim je dva kola prije kraja jesenje polusezone zadržalo drugu poziciju na tabeli.