Miloš Nedić

Podaci

Ime i prezime Miloš Nedić
Pozicija Odbrana
Datum rođenja 17.10.1962.
Mjesto rođenja Foča
Debi Rijeka - Sarajevo 5:2 (24.08.1986.)
Broj nastupa 171
Broj golova 34

Biografija


Miloš Nedić je rođen 17. oktobra 1962. godine u Ustikolini. Karijeru je počeo u fočanskoj Sutjesci iz koje u ljeto 1986. godine stiže na Koševo. Već u svojoj debitantskoj sezoni, Nedić se izborio za sigurno mjesto u prvoj postavi, te je u narednih šest sezona bio praktično nezamjenjiv u odbrani tima sa Koševa.

Zbog svoje korpulentne građe, bio je izrazito snažan u duelima, pa je brzo među navijačima dobio nadimak "Rambo", po uzoru na istoimenog lika sa filmskog platna. Pored borbenosti, Nedić je bio poznat i po razornom udarcu, te je tokom svog boravka na Koševu bio zadužen za izvođenje jedanaesteraca i slobodnih udaraca. Upravo zbog toga, iako odbrambeni igrač, Nedić je bio jedan od najboljih strijelaca Sarajeva u posljednjim sezonama u Prvoj ligi Jugoslavije.

Bordo dres je nosio sve do 1992. godine, tačnije do početka agresije na Bosnu i Hercegovinu, kada napušta BiH i odlazi u Njemačku. Najprije je potpisao za drugoligaški Eintracht Braunschweig, za kojeg je nastupao dvije godine, a potom prelazi u Carl Zeiss Jenu.

Tokom šestogodišnjeg boravka na Koševu, upisao je 171 zvanični nastup za Sarajevo, te pri tome postigao 34 pogotka.