1951 | Prva savezna liga | 16. kolo
16.09.1951.
Koševo | Posjeta: 12.000
Sarajevo

Sarajevo

1:1

Izvještaj


Nakon velike pobjede u Beogradu, protiv Partizana, sedam dana ranije, Sarajevo je imalo priliku da novim trijumfom, ovog puta u duelu sa Spartakom, dođe do četvrte pozicije na tabeli. Tim Miroslava Brozovića, u ovoj utakmici je bio apsolutni favorit, a oko 12.000 gledalaca na Koševu očekivalo je da će njihovi ljubimci stići do nova dva boda.

Sarajevo je tako i počelo utakmicu. Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji domaćeg tima, a kao plod dobre igre stigao je i vodeći pogodak Habića u 14. minuti. Stvorio je Brozovićev tim, do odlaska na odmor, još nekoliko dobrih prilika, uglavnom preko agilnog Žigantea, ali je gostujući golman Glončak uspio sačuvati svoju mrežu, pa se na odmor otišlo sa minimalnim vodstvom Sarajeva.

U nastavku utakmice, potpuno drugačija slika. Napadi Sarajeva više nisu bili tako opasni, uglavnom su završavali na nekih dvadesetak metara od gola gostiju, dok su s druge strane Subotičani osjetili priliku da bi se iz Sarajeva mogli vratiti neporaženi. Kako je odmicalo vrijeme, tako su gosti preuzimali inicijativu, a kao nagrada za bolju igru u nastavku stigao je izjednačujući pogodak Branisavljevića u 68. minuti susreta.

Sarajevo se tako, šest kola prije kraja, bodovno poravnalo sa četvrtoplasiranim Partizanom,a li je zbog lošije gol razlike ipak ostalo jednu poziciju ispod Beograđana.