1984/85 | Prva savezna liga | 18. kolo
17.02.1985.
Kraj Bistrice | Posjeta: 5.000
Nikšić

2:0

Sarajevo

Izvještaj


Nakon osvajanja jesenje titule, ekipa Sarajeva je proljetni dio prvenstva otvorila gostovanjem u Nikšiću, kod ekipe Sutjeske. Po veoma hladnom vremenu i na terenu prekrivenom snijegom, domaći fudbaleri su se bolje snašli, te zasluženo stigli do pobjede.

Već u drugoj minuti utakmice, Sutjeska je dobila najbolju moguću priliku za vodstvo. Faruk Hadžibegić je u svom šesnaestercu nepropisno zaustavio Šabotića, pa mostarski sudija Rebac pokazuje na bijelu tačku. Siguran sa penala bio je Milijan Tupajić za 1:0. I nakon vodećeg gola, domaći tim je nastavio sa pritiskom, a nakon što je Đurković u nekoliko navrata sjajno zaustavio njihove pokušaje, u 26. minuti je bio nemoćan. Žarko Đurović se oslobodio svog čuvara, Kapetanovića, a potom preciznim udarcem sa vrha šesnaesterca pogodio mrežu Sarajeva za 2:0.

Domaći tim je do odlaska na odmor imao još dvije prilike, ali je Đurković ponovo bio siguran, pa se na odmor otišlo sa prednošću Sutjeske od dva gola. U nastavku, Sutjeska se uglavnom orijentisala na čuvanje stečene prednosti, dok je Sarajevo neuspješno pokušavalo da se vrati u igru i pokuša doći barem do jednog boda. Najbolju priliku za bordo tim propustio je Husref Musemić u 70. minuti kada je izašao sam pred golmana Janjuša, a potom ga lobovao, ali je lopta završila pored gola Sutjeske.