1987/88 | Prva savezna liga | 7. kolo
20.09.1987.
Koševo | Posjeta: 4.000
Sarajevo

Sarajevo

4:0

Izvještaj


Nakon šest odigranih kola sezone 1987/88., bordo tim se našao na samom dnu tabele, te je u izrazito negativnoj atmosferi dočekao skopski Vardar na Koševu. U meču sa nesuđenim šampionom Jugoslavije, Vardarom, Sarajevo nije imalo pravo na kiks, a trener Denijal Pirić je od prve minute postavio ofanzivnu taktiku, koja mu se na kraju isplatila.

Sarajevo je već u 9. minuti stiglo do vodstva kada je Bernard Barnjak odlično ispratio jedan centaršut sa desne strane i matirao Lazarova za 1:0. Vodeći gol u ranoj fazi utakmice značajno je pomogao fudbalerima Sarajeva koji su u preostalih 80 minuta imali apsolutnu kontrolu utakmice, a već u 24. minuti Miloš Nedić je povisio na 2:0, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Isti igrač je otvorio seriju golova i u nastavku utakmice, kada je u 58. minuti povisio na 3:0, a konačan rezultat utakmice postavio je Midhat Gluhačević dvadeset minuta prije kraja. Sarajevo je tako stiglo do zaslužene pobjede kojom je pobjeglo sa samog dna tabele, a "fenjer" nakon sedam odigranih kola predalo splitskom Hajduku.