1988/89 | Prva savezna liga | 18. kolo
26.02.1989.
Gradski stadion | Posjeta: 5.000
Novi Sad

1:2

Sarajevo

Izvještaj


Prvo kolo proljetnog dijela prvenstva 1988/89. donijelo je bordo timu gostovanje jesenjem šampionu Jugoslavije, Vojvodini. Sarajevo je proljeće dočekalo u donjem dijelu tabele, dok je s druge strane Vojvodina bila u pohodu na drugu šampionsku titulu, te su s pravom preuzeli ulogu favorita u ovom meču.

Sarajevo je ipak iznenadilo ofanzivnom postavkom, a već u drugoj minuti uslijedio je hladan tuš za domaće navijače. Bernard Barnjak je probio po lijevog strani, centrirao u šesnaesterac domaćih gdje je najviši u skoku Lazić koji pogađa za 0:1. Domaći tim se brzo vraća u susret, te preko Kartalije u 26. minuti dolazi do izjednačenja. Dvije minute prije kraja uslijedio je novi šok za domaću publiku. Nermin Vazda je iskoristio klizav teren i udarcem sa distance iznenadio golmana Marasa za novo vodstvo Sarajeva.

U nastavku je Vojvodina pokušala da dođe do novog izjednačenja, ali u tome nisu uspjeli. Najbliži pogotku bili su u 73. minuti kada je jedan duel Vukičevića i Šestića, sudija Karačonji okarakterisao kao jedanaesterac. Loptu je na bijelu tačku namjestio Jokanović, ali njegov udarac zaustavlja Enver Lugušić.