1990/91 | Prva savezna liga | 20. kolo
17.02.1991.
Koševo | Posjeta: 6.000
Sarajevo

Sarajevo

1:1

2:4

NAKON PENALA

Izvještaj


Proljetni dio prvenstva 1990/91. otvoren je velikim sarajevskim derbijem. Gradska rivali su derbi dočekali na dnu tabele, te su im bodovi iz ovog meča bili od velike važnosti. Hladno vrijeme i teren prekriven snijegom otežavali su posao fudbalerima oba tima, a na tribinama Olimpijskog stadiona bilo je prisutno tek nešto više od 6.000 navijača oba tima.

Sarajevo je odlično otvorilo susret, te već u 10. minuti stiglo do vodstva. Ismet Mulavdić je šutirao, a odbijenu loptu u mrežu posprema debitant u bordo dresu, Antal Puhalak, za veliko slavlje na tribinama. Bordo tim je i nakon vodstva nastavio sa napadima, te bio dominantniji tim na terenu sve do 43. minute, kada je zbog igranja rukom isključen Nudžein Geca.

Brojčanu prednost iskoristili su plavi sa Grbavice koji su u nastavku preuzeli inicijativu i u 73. minuti stigli do izjednačenja. Korner sa desne strane je izveo Amar Osim, a najviši u skoku je bio Velić koji trese mrežu Prudnikova za 1:1. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Prve dvije serije penala nisu donijele prednost nijednom timu, obzirom da su sigurni sa bijele tačke bili Miloš Nedić i Dejan Raičković s jedne, odnosno Katana i Osim s druge strane. U naredne dvije serije, fudbaleri Željezničara su bili precizni, dok je golman gostiju Škrba uspio da odbrani jedanaesterce Antala Puhalaka i Vejsila Varupe, te tako svom timu donese penal-bod.