1998/99 | Kup BiH | Osmina finala
04.03.1999.
Ešref Pustahija Eso | Posjeta: 1.500
Semizovac

1:2

Sarajevo

Izvještaj


Borbu za treći uzastopni trofej u Kupu BiH, bordo tim je započeo u susjednom Semizovcu, gdje ga je očekivao duel sa niželigašem Ozrenom. Sarajevo je u ovaj meč ušlo sa ulogom apsolutnog favorita koju je na kraju i opravdalo te se plasiralo u četvrtfinale.

Iako je blatnjav teren otežavao uslove za igru, oko 2.000 navijača na stadionu "Ešref Pustahija Eso" moglo je uživati u dobrom prvom poluvremenu u kojem su viđena čak tri pogotka. Na prvo uzbuđenje se čekalo do 26. minute kada Edin Šaranović pogađa stativu domaćih, a već u narednoj minuti Nedim Jusufbegović pogađa mrežu Ozrena, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajd pozicije.

Tri minute kasnije, Jusufbegović se ipak upisuje u listu strijelaca. Mladi Alen Škoro je poslao sjajnu dubinsku loptu za Jusufbegovića koji zaobilazi istrčalog golmana Somuna i pogađa praznu mrežu za 0:1. Na novi gol se čekalo samo tri minute. Šaranović krade jednu loptu domaćoj odbrani sjajno proigrava Jusubegovića, a ovaj topovskim udarcem sa desetak metara zakucava loptu pod prečku Somunovog gola za 0:2. Seriju golova zaključio je Ibrišević u 37. minuti kada nakon jednog slobodnog udarca glavom matira Mirsada Dedića za konačnih 1:2.

Sarajevo je u drugom dijelu rutinski privelo utakmicu kraju i tako sačuvalo prednost i plasiralo se u četvrtfinale Kupa BiH za sezonu 1998/99.