1999/00 | Premijer liga BiH | 16. kolo
05.03.2000.
Koševo | Posjeta: 6.000
Sarajevo

1:1

Sarajevo

Izvještaj


Sarajevo je u sezonu 1999/00. ušlo sa podmlađenim timom, a nakon osvojenog sedmog mjesta u prvoj polusezoni čelnici tima sa Koševa su u zimskoj pauzi pojačali igrački kadar, te se sa nestrpljenjem čekao prvi meč drugog dijela prvenstva.

Na koševskim tribinama okupilo se oko 6.000 navijača bordo tima, koji su ovog puta bili u ulozi gostujućih navijača, jer je tim Đerzeleza bio domaćin u ovom meču. Sarajevo je jako loše otvorilo susret, a već nakon devet minuta igre Đerzelez dolazi u vodstvo. Neuspjelu ofsajd zamku odbrane Sarajeva koristi Emir Granov koji je krenuo sam prema golu Almira Tolje. Golman bordo tima je pravovremenim istrčavanjem uspio spasiti svoj gol, ali samo na kratko obzirom da se lopta odbija do Džeme Smječanina koji pogađa za 1:0.

Sarajevo do kraja prvog poluvremena nije uspjelo ozbiljnije ugroziti gol zeleno-bijelih, a najbolju priliku propustio je Amar Ferhatović u 45. minuti. Ipak, samo šest minuta igre u nastavku bilo je dovoljno izabranicima Denijala Pirića da stignu do izjednačenja. Samir Duro je sjajno presjekao jedan napad domaćih i proslijedio loptu do Nedima Jusufbegovića koji centaršutem pronalazi Edina Saranovica. Napadač bordo tima glavom spušta loptu do Almedina Hote koji pogađa gornji desni ugao Dedićevog gola za 1:1. Rezultat se nije mijenjao do kraja susreta, a Sarajevo je od 78. minute igralo s igračem manje, obzirom da je zbog drugog žutog kartona iz igre isključen mladi Alen Škoro.

Susret sa Đerzelezom imao je i svoje treće poluvrijeme. Naime, čelnici zeleno-bijelih su odmah nakon susreta uložili žalbu NSBiH, smatrajući da Almedin Hota nije imao pravo nastupa u ovom meču. Tako je ovaj meč najprije poništen, a onda nekoliko sedmica kasnije ipak registrovan postignutim rezultatom.