2002/03 | Premijer liga BiH | 1. kolo
03.08.2002.
Koševo | Posjeta: 3.000
Sarajevo

Sarajevo

4:0

Izvještaj


Bio je to prvi meč historijske sezone 2002/03. Premijer liga BiH se po prvi put održavala na nivou cijele Bosne i Hercegovine, a Sarajevo je sa novim trenerom na čelu, Husrefom Musemićem, sezonu otvorilo domaćom utakmicom protiv Posušja.

Već od samog starta fudbaleri bordo tima su jasno dali do znanja svojim gostima da nemaju šta tražiti na Koševu, a nakon samo pet minuta igre, Sarajevo je stiglo do prednosti. Adnan Osmanhodžić je izborio jedanaesterac, kojeg u gol pretvara povratnik na Koševo, Džemo Smječanin. Sarajevo je nakon ranog vodstva stvorilo nekoliko dobrih prilika, ali je tek minut prije odlaska na odmor uspjelo povećati prednost. Sjajnu akciju Osmanhodžića i Obuće u svoj drugo gol na susretu pretvara Smječanin.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, bordo tim stiže do novog pogotka. Nakon nespretne reakcije gostiju, lopta dolazi do Emira Obuće koji sjajnim lažnjakom vara svog čuvara, a potom bez većih problema posprema loptu u mrežu za 3:0. Najljepši trenutak meča dogodio se u 88. minuti kada mladi Almir Janjoš postiže fantastičan pogodak sa udaljenosti od 25 metara za konačnih 4:0.