2002/03 | Kup BiH | 1/16 finala
20.11.2002.
Koševo | Posjeta: 500
Sarajevo

Sarajevo

7:1

Izvještaj


Bordo tim je u prvom meču šesnaestine finala Kupa BiH u Livnu slavio sa visokih 4:0, te praktično i prije samog revanša na Koševu riješio pitanje prolaska u narednu rundu takmičenja. To je omogućilo šefu struke, Husrefu Musemiću, da u ovom meču priliku pruži mlađim igračima koji su je iskoristili na najbolji način.

Sarajevo je povelo već u 7. minuti, kada Slobo Novakovic udarcem sa trideset metara matira Vrdoljaka i pogađa za 1:0. Samo sedam minuta kasnije, rezultat je udvostručen. Akciju je na svojoj polovini započeo Nedim Milisic, nastavio Almir Janjos, a lakši dio posla preostao je Ensaru Arifoviću koji pogađa za 2:0, što je bio rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U nastavku igre uslijedila je prava kanonada domaćeg tima. Pehlić je u 55. minuti uposlio Arifovića koji se na sjajan način oslobodio svog čuvara, a potom pogodio za 3:0. Pet minuta kasnije, bordo tim stiže i do četvrtog pogotka. Aldin Janjoš je uposlio svog prezimenjaka, Almira, koji koristi neuspjelu ofsajd zamku gostiju i pored istrčalog Vrdoljaka plasira loptu u mrežu.

Naredna dva gola za bordo tima bila su djelo mladog reprezentativca, Edina Pehlića koji je najprije u 66. minuti pogodio na centaršut Edina Dude, a potom u 80. minuti kada je predriblao golmana gostiju i ušetao se s loptom u gol. Dvije minute prije kraja, Irfan Baljak je postigao počasni pogodak za goste, da bi konačan rezultat utakmice postavio Ensar Arifovic u sudijskoj nadoknadi meča, kada iz drugog pokušaja matira Vrdoljaka i tako kompletira svoj het-trik.