2006/07 | Premijer liga BiH | 30. kolo
23.05.2007.
Asim Ferhatović Hase | Posjeta: 20.000
Sarajevo

Sarajevo

5:0

Izvještaj


Sarajevo je meč posljednjeg kola sezone 2006/07. dočekalo na vodećoj poziciji na tabeli sa jednom bodom više od Slavije, te je samo odlučivalo o svojoj sudbini. Fantastična atmosfera koju je napravilo preko 20.000 domaćih navijača nosila je bordo fudbalere do pobjede kojom je ovjerena četvrta šampionska titula u historiji kluba.

Sam početak meča nije donio veća uzbuđenja, a na prvi pogodak se čekalo sve do 27. minute. Senad Repuh je centrirao sa desne strane i izvrsno na drugoj stativi pronašao Faruka Ihtijarevića koji preciznim udarcem desnom nogom šalje loptu iza leđa Đorđića za veliko slavlje na tribinama. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je u nastavku uslijedila raspodija u bordo boji. U 50. minuti Edin Šaranović bježi odbrani Radnika i pogađa za 2:0, da bi 13 minuta kasnije Vladan Grujić iskoristio sjajan centaršuta Damira Hadžića i pogodio glavom za 3:0. Ista dva igrača su postigla i naredna dva gola. Grujić je naprije u 65. minuti asistirao Šaranoviću za 4:0, da bi pet minuta kasnije sjajno iskoristio asistenciju Repuha i postavio konačnih 5:0.

Sarajevo je tako stiglo do najubjedljivije pobjede u sezoni kojom je potvrdilo osvajanje titule šampiona, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka uslijedilo je veliko slavlje najprije na terenu koševskog stadiona, a potom pred Vječnom vatrom, gdje su simpatizeri bordo boje do kasno u noć proslavljali novu titulu.