2007/08 | Premijer liga BiH | 1. kolo
04.08.2007. | 20:30
Asim Ferhatović Hase | Posjeta: 5.000
Sarajevo

Sarajevo

4:1

Izvještaj


Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine u odbranu titule krenuo je domaćom utakmicom protiv Orašja. Nakon velike pobjede u Belgiji četiri dana ranije, fudbaleri Sarajeva su maksimalno ozbiljno shvatili susret prvog kola Premijer lige, te do vrha napunili mrežu gostiju iz Orašja.

Dugo se Sarajevo mučilo da slomi otpor gostiju, a onda je u 42. minuti napokon viđen prvi pogodak. Mirza Mešić je spustio loptu na nekih dvadeset metara od gola za Veldina Muharemovića, koji efektnim volej udarcem trese mrežu Orašana za 1:0. S tim se rezultatom otišlo na odmor, a samo pet minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Sarajevu da poveća prednost. Vladan Grujić je centirao sa lijeve strane, a najviši u skoku je Admir Raščić koji preciznim udarcem glavom povećava na 2:0.

Nakon drugog gola Sarajevo je zaigralo još lepršavije, a poseban ton igri davao je sjajni Almir Turković koji je oduševljavao publiku svojim potezima i solo prodorima. Nakon jednog takvog prodora u 66. minuti Turković je ušao u peterac, a potom prevario i golmana Kobaša i pogodio za 3:0. Već u narednom napadu Orašje je preko Živkovića smanjilo na 3:1, a konačan rezultat postavio je 17-godišnji Haris Handžić, koji je u 90. minuti ukrao jednu loptu na 30 metara od gola, a potom postigao prvijenac u svom prvom zvaničnom nastupu u dresu Sarajeva.