2007/08 | Premijer liga BiH | 8. kolo
29.09.2007.
Asim Ferhatović Hase | Posjeta: 1.000
Sarajevo

Sarajevo

3:0

Izvještaj


Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine se na startu nove sezone našao u velikoj rezultatskoj krizi. Nakon dobrih nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka uslijedio je niz loših rezultata, te je susret sa Žepčem bordo tim dočekao sa nizom od deset uzastopnih utakmica bez pobjede u svim takmičenjima. Lošu atmosferu dodatno je podgrijao sukob između rukovodstva kluba i šefa struke Husrefa Musemića što je rezultiralo privremenom suspenzijom za stratega bordo tima, pa je bordo tim sa klupe vodio njegov prvi pomoćnik, Abdulah Oruč.

Od samog starta utakmice Sarajevo je krenulo otvoreno i napadački, a takav pristup igri se isplatio već u 13. minuti kada se mreža gostiju prvi put tresla. Muamer Kurto je ubacio loptu na drugu stranu, Milošević Semjon odigrao povratnu loptu, a mrežu golmana Trogrlića trese kapiten Almir Turković za 1:0. Uslijedili su žestoki protesti gostiju koji su smatrali da je gol neregularan, a zbog prigovora je isključen golman Trogrlić.

Sarajevo je nastavilo sa napadima te u 36. minuti udvostručilo svoju prednost. Strijelac prvog gola, Turković, ovog puta je u ulozi asistenta, a preciznim udarcem sa vrha šesnaesterca mrežu Žepča trese Kurto za 2:0. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a nakon 15 minuta igre u nastavku domaći fudbaleri su stavili tačku na ovaj meč, kada Kurto koristi grešku Kulaša i svojim drugim golom postavlja konačan rezultat utakmice.