2007/08 | Premijer liga BiH | 17. kolo
09.03.2008. | 15:00
Dr. Milan Jelić | Posjeta: 2.000
Modriča

0:1

Sarajevo

Izvještaj


Derbi susret 17. kola Premijer lige BiH odigran je na stadionu "Dr. Milan Jelić", a sastali su se jesenji prvak i lider na tabeli, tim Modriče, te aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, Sarajevo. Fudbaleri Husrefa Musemića otvorili su proljetni dio sezone porazom u Orašju, te su se u ovom meču željeli iskupiti i eventualnom pobjedom zadržati kakve takve šanse za odbranu šampionskog naslova.

Sarajevo je već od samog starta krenulo sa otvorenom igrom i prvo je prijetilo preko Raščića, a potom i Handžića i Milenkovića, ali se rezultat nije mijenjao. Uslijedio je potom period bolje igre domaćih koji ipak nisu uspjeli pronaći način da savladaju raspoloženog Alaima. Kazna za promašaje Modriče stigla je u 42. minuti kada Sead Bučan bježi odbrani Modriče, a potom upošljava Damira Hadžića kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu golmana Petrovića za 0:1.

U nastavku utakmice Modriča je krenula na sve ili ništa, ali je golman bordo tima Muhamed Alaim osujetio sve namjere domaćih, sačuvao svoju mrežu i zasluženo ponio epitet najboljeg igrača utakmice.