2011/12 | Premijer liga BiH | 6. kolo
10.09.2011. | 19:00
Asim Ferhatović Hase | Posjeta: 3.000
Sarajevo

Sarajevo

4:0

Izvještaj


Nakon reprezentativne pauze, koju je Sarajevo dočekalo kao lider na tabeli, tim Jirija Plišeka je nastavio sa dobrim partijama. Prvi protivnik na Koševu bila je ekipa Kozare, a Sarajevo je uspjelo upisati još jednu visoku pobjedu.

Već od prve minute Sarajevo je krenulo ofanzivno ka golu gostiju, a pritisak se isplatio u 34. minuti. Damir Kojašević je izveo korner sa lijeve strane, a najviši u skoku je Semir Bajraktarević koji pogađa za 1:0. Sarajevo je i nakon vodstva nastavilo sa napadima, ali se rezultat na semaforu nije mijenjao sve do 69. minute, a onda su u samo dvije minute riješene sve dileme oko pobjednika.

Najprije je u 69. minuti Asmir Suljić iskoristio grešku golmana Kozića i pogodio za 2:0, da bi samo minutu kasnije Kojašević prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca povisio na 3:0. Moglo je Sarajevo do četvrtog gola i tri minute kasnije, kada Emir Obuća atraktivno šutira na gol Kozare, ali golman Kozić uz pomoć stative spašava svoju mrežu. Ipak, tri minute prije kraja, Sedin Torlak se najbolje snalazi nakon kornera i postavlja konačnih 4:0.