2012/13 | UEFA Evropska liga | 1. pretkolo
05.07.2012. | 19:30
Asim Ferhatović Hase | Posjeta: 7.000
Sarajevo

Sarajevo

5:2

Izvještaj


Bio je to prvi susret prvog pretkola UEFA Europa League, a Sarajevo je obzirom na rejting imalo ulogu apsolutnog favorita te se očekivala lagana pobjeda bordo tima.

Tim Dragana Jovića je odlično otvorio susret. Igrao se drugi minut kada je Said Husejinović odlično probio po lijevoj strani i odigrao pas za Asmira Suljića koji pogađa mrežu gostiju za 1:0. Rano vodstvo je opustilo fudbalere Sarajeva, što koriste Maltežani te golovima Farrugie i Soaresa preokreću rezultat u svoju korist.

Šok i nevjerica na tribinama Koševa vladali su sve do sudijske nadoknade prvog poluvremena kada nakon jednog kornera kapiten Sedin Torlak postiže izjednačujući pogodak. Sarajevo je u nastavku zaigralo znatno ozbiljnije te potpuno dotuklo svog protivnika, a na prvo uzbuđenje čekalo se do 52. minute. Husejinović je još jednom promiješao odbranu Hiberniansa, nakon čega ga u svom šesnaestercu ruši Soares. Sudija Spirkoski pokazuje na bijelu tačku, a siguran realizator najstrožije kazne je Žarko Karamatić. Nakon postignutog pogotka, Karamatić se još dva puta našao u ulozi asistenta, kada su na njegove centaršuteve glavom pogađali Emir Hadzic u 79. minuti, a potom i Ivan Tatomirovic u 90. za konačnih 5:2.