2012/13 | BHT Premijer liga BiH | 8. kolo
30.09.2012.
Asim Ferhatović Hase | Posjeta: 8.500
Sarajevo

Sarajevo

2:1

Izvještaj


Tim Dragana Jovića je sjajno stratao u prvenstvu. Nakon remija sa Čelikom u prvom kolu, uslijedio je niz od šest uzastopnih pobjeda, pa je Sarajevo derbi susret sedmog kola sa Širokim Brijegom dočekalo kao lider na tabeli, sa pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Željezničar.

U sjajnoj atmosferi koju je napravilo oko 9.000 prisutnih navijača Sarajeva, bordo tim je slavio potpuno zasluženu pobjedu. Prvo poluvrijeme donijelo je podjednako dobru igru oba tima. Širokobriježani su prijetili Bandoviću dalekometnim udarcima, dok je s druge strane Said Husejinović bio nezaustavljiv. Nakon jednog sjajnog solo prodora u 24. minuti, njegov udarac je zaustavio Bilobrk. Ono što Husejinoviću nije pošlo za rukom tada, jeste dvadeset minuta kasnije. Igrao se posljednji minut prvog poluvremena kada je Husejinović sa svoje polovine krenuo u solo prodor, te nakon duplog pasa sa Radanom Šunjevarićem matirao Bilobrka za veliko slavlje na tribinama.

Sarajevo je i u drugom dijelu igre nastavilo sa napadima, a u 62. minuti Ivan Sesar sjajno šutira sa dvadesetak metara, ali njegov udarac Bilobrk izbija u korner. Korner je izveo upravo Sesar, a u šesnaestercu gostiju najvisočiji je Sedin Torlak koji preciznim udarcem glavom povećava rezultat na 2:0. Sve što su gosti uradili do kraja susreta, bio je utješni pogodak Baiana u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.