2013/14 | BHT Premijer liga BiH | 23. kolo
23.03.2014.
Asim Ferhatović Hase | Posjeta: 5.000
Sarajevo

Sarajevo

2:1

Izvještaj


Posljednji meč 23. kola Premijer lige BiH donio je derbi starih rivala, Sarajeva i Veleža. Bordo tim je imao priliku da eventualnim trijumfom dođe do cifre od 43 boda te se tako bodovno izjednači sa tri prvoplasirana tima, Zrinjskim, Željezničarom i Širokim Brijegom.

Već od samog starta meča Sarajevo je krenulo sa željom da upiše trijumf, a takav pristup se isplatio u 18. minuti kada je Krste Velkoski sjajno ispratio centaršut Marija Barića i preciznim udarcem glavom matirao Senedina Oštrakovića za 1:0. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a samo što je počelo drugo poluvrijeme, Rođeni dolaze do izjednačenja. Fantastičan pogodak sa vrha šesnaesterca postigao je Anel Hebibović.

Uslijedio je potom pritisak Jarnijevog tima koji je krunisan pobjedonosnim pogotkom petnaest minuta prije kraja meča. Velkoski je ovog puta u lozi asistenta, a mrežu gostiju trese Milos Stojcev za konačnih 2:1.

Tako je Sarajevo uspjelo ostvariti zacrtani cilj i upisati tri boda s kojima se sedam kola prije kraja šampionata poravnalo na vrhu tabele sa preostala tri kandidata za titulu.