2013/14 | Kup BiH | Finale
23.05.2014.
Asim Ferhatović Hase | Posjeta: 13.000
Sarajevo

Sarajevo

3:1

Izvještaj


Prvi meč u Zenici je završen trijumfom bordo tima rezultatom 0:2, a revanš se prvobitno trebao održati 17. maja, ali zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju, meč je dva puta odgađan. Prvo za 20. maj, a potom za petak, 23. maj, kada je konačno odigran.

Radni dan, te loš termin odigravanja, smanjili su posjetu na Koševu, ali se na našem najvećem stadionu ipak skupilo oko 13 hiljada najvatrenijih navijača koji su došli da proslave osvajanje petog naslova pobjednika Kupa BiH. Prvu priliku Sarajevo je imalo već u šestoj minuti, kada je Krste Velkoski odlično prošao po lijevom krilu, ubacio loptu u peterac, ali ona ne dolazi do usamljenog Bilbije. Desetak minuta kasnije, sjajan centaršut Marija Barića, odlično je pratio Nemanja Bilbija koji šutira glavom, ali golman Hinović lijepom paradom zaustavlja njegov šut. Još jednu priliku do odlaska na odmor je imao Dario Purić, ali nije je iskoristio.

U drugom poluvrenu, Čelik je krenuo nešto otvorenije, ali ne uspijeva ozbiljnije zaprijetiti Bandoviću, da bi u 67. minuti stadion Koševo proključao. Fantastični Gojko Cimirot je pretrčao gotovo 50 metara po desnom krilu, predriblavši pri tome čak četvoricu gostujućih igrača, a potom sjajno uposlio Velkoskog koji pogađa za vodstvo od 1:0. Slavlje se nije ni stišalo, a na semaforu je već stajalo 2:0, ovaj put je asistent Purić, a lijep pogodak postiže Bojan Puzigaća.

Osam minuta prije kraja, Mešanović koristi grešku odbrane Sarajeva i postiže utješni pogodak za svoj tim, a nepunih 60 sekundi kasnije, mreža gostiju ponovno se trese. Ognjen Todorović je asistirao Bilbiji koji pogađa mrežu gostiju za konačnih 3:1. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, hiljade navijača Sarajeva su utrčale u teren, te je veliko slavlje moglo početi.

POVEZANI ČLANCI

Sva naša finala Kupa (4. dio)

19.05.2022. 12:46