2015/16 | BHT Premijer liga BiH | 9. kolo
18.09.2015.
Gradski stadion | Posjeta: 1.500
Bijeljina

0:3

Sarajevo

Izvještaj


Gostovanje u Bijeljini za bordo tim je stiglo u nezgodan čas. Samo sedam dana ranije Sarajevo je ostalo bez trenera, pa je u iščekivanju novog šefa stručnog štaba, ova uloga privremeno pripala Almiru Hurtiću. Tim Radnika je nakon osam odigranih kola zauzimao visoku treću poziciju, te su bili najprijatnije iznenađenje Premijer lige, a dodatni problem za fudbalere oba tima bila je velika vrućina.

Uprkos svim problemima, Sarajevo je od samog starta nametnulo svoj ritam igre, a već u 11. minuti dolazi do vodstva. Leon Benko je odigrao povratni pas za Velkoskog, kojeg makedonski internacionalac uz pomoć prečke posprema u mrežu domaćih za 1:0. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a samo sedam minuta igre u nastavku bilo je dovoljno bordo timu da udvostruči prednost. Edin Rustemović je izveo korner sa desne strane, Adnan Kovacevic šutirao, a njegov udarac brani golman domaćih Avdukić koji loptu odbija samo do Leona Benke. Prvom strijelcu Sarajeva nije bilo teško da loptu iz poluvoleja sa desetak metara zakuca u mrežu Radnika.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 66. minuti. Ahmad Kallasi je centrirao sa desne strane i u šesnaestercu pronašao Ševku Okića koji pogađa za konačnih 3:0.