1959/60 | Prva savezna liga | 22. kolo
19.06.1960.
Gradski stadion | Posjeta: 4.000
Zemun

4:4

Sarajevo

Izvještaj


Posljednje kolo sezone 1959/60. donijelo je pravu fudbalsku ljepoticu na Gradskom stadionu u Zemunu. Oba tima su ovaj meč dočekala rasterećeno, bez prevelikog rezultatskog imperativa, a oko 3.000 gledalaca moglo je uživati u sjajnoj fudbalskoj predstavi, prepunoj lijepih poteza i golova.

Seriju golova otvorio je domaći tim, kada je Petaković u 4. minuti iskoristio lošu reakciju golmana Planinića i pogodio za 1:0. Nakon primljenog gola budi se i tim Sarajeva, te veoma brzo okreće rezultat u svoju korist. Zijad Arslanagić je u sedmoj minuti donio izjednačenje, da bi samo tri minute kasnije Miladin Radičević pogodio za 2:1. Sarajevo je nakon tog trenutka krenulo još ofanzivnije prema golu domaćih, a prvo ime meča bio je sjajni Arslanagić koji je u 23. minuti postigao jedan od najljepših golova na meču za 1:3.

Tu ipak nije bio kraj uzbušenjima u prvom dijelu, jer se Radnički ponovo vraća u meč. Golovima Prljinčevića u 29. i 33. minuti, domaći tim stiže do izjednačenja. I kada je izgledalo da će se na odmor otići sa neriješenim rezultatom, Arslaganić u posljednjim minutama prvog dijela kompletira svoj het-trik i dovodi Sarajevo u novu prednost. Drugo poluvrijeme ponudilo je nešto slabiju igru, izuzetno toplo i sparno vrijeme očito je utjecalo na fudbalere oba tima, ali je do kraja meča viđen još jedan pogodak, obzirom da je Ognjanović u 77. minuti pogodio za konačnih 4:4.