2022/23 | m:tel Premijer liga BiH | 11. kolo
19.09.2022.
Perica Pero Pavlović | Posjeta: 2.000
Gabela

1:1

Sarajevo

Izvještaj


Uvodne minute utakmice apsolutno su pripale domaćem timu, koji je u prvih petnaest minuta stvorio četiri izgledne prilike za postizanje pogotka. Dva puta je Zajmović šutirao pored gola Sarajeva, jednom mu je Muhamed Šahinović zaustavio udarac sa desetak metara, dok je najbliže golu Velež bio u 10. minuti kada je nezgodan udarac Emira Halilovića sa vrha šesnaesterca, Šahinović odbio u stativu svog gola.

Nakon što se uspjelo osloboditi početnog pritiska Veleža, zaprijetilo je i Sarajevo, preko Hamze Čatakovića. Nakon pasa Dala Varešanovića, on se oslobodio svog čuvara, a potom šutira, ali njegov udarac blokira Frane Ikić. U 34. minuti viđena je sumnjiva situacija pred golom Veleža, kada Dino Hasanović povlači za dres Nardina Mulahusejnovića, ali glavni sudija Peljto pokazuje da nema ništa od penala. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja, pa se na odmor otišlo bez golova.

Nastavak utakmice ponovo bolje otvaraju domaćini, a prvu priliku imao je Dejanović u 53. minuti, ali njegov udarac odlazi pored gola. Dvije minute kasnije, Velež je stigao do vodstva. Grešku Nemanje Tomaševića koriste fudbaleri Veleža, koji presijecaju napad, a lopta dolazi do Dejanovića. On se našao u sličnoj situaciji kao i tri minute ranije, ali ovog puta se umjesto udarca odlučio na poprečni pas kroz šesnaesterac kojim na drugoj strani pronalazi usamljenog Dženana Zajmovića i to je 1:0 za Velež.

U 75. minuti, Sarajevo stiže do izjednačenja. Asmir Suljić je odigrao dupli pas sa Mirzom Mustafićem, a potom uposlio na drugoj strani rezervistu Ivana Ikića koji odmjerenim udarcem sa ivice šesnaesterca pogađa donji lijevi ugao Bogdanovićevog gola za 1:1. U posljednjih 15 minuta nije bilo previše uzbuđenja, a jedinu priliku imao je kapiten Veleža Ovčina, sedam minuta prije kraja, ali njegov udarac iskosa sa lijeve strane odlazi pored gola.

POVEZANI ČLANCI

Podjela bodova u Gabeli

19.09.2022. 20:42