2023/24 | WWin liga BiH | 30. kolo
04.05.2024. | 16:00
Dr. Milan Jelić | Posjeta: 400
Modriča

0:1

Sarajevo

Izvještaj


Sarajevo je tek u trećem ovosezonskom duelu sa ekipom Sloge uspjelo upisati prve bodove, stigavši tako do pobjede kojom je praktično obezbijedilo plasman u UEFA Konferencijsku ligu naredne sezone.

Prvu priliku na utakmici imalo je Sarajevo, već u 4. minuti, kada je Renan Oliveira blokirao jedno ispucavanje domaćeg golmana Ščekića, a lopta se zamalo odbila u njegovu mrežu. U devetoj minuti, Amar Beganović se sjajno snašao nakon jedne dubinske lopte, prevarivši svog čuvara Kvesića, ali je njegov udarac iskosa sa desetak metara završio pored gola domaćeg tima. Deset minuta kasnije, Simon Rožman je bio prinuđen na prvu izmjenu, zbog neugodne povrede mladog Tarika Kapetanovića, kojeg je na terenu zamijenio Elvir Duraković.

U 30. minuti, Sarajevo je zaprijetilo preko Nemanje Anđušića koji je iskoristio dubinski pas Marka Matanovića iz slobodnog udarca sa 30-tak metara, ali je njegov udarac iskosa sa pet metara otišao preko gola domaćeg tima. Do odlaska na odmor, bordo tim je zaprijetio još dva puta, prvi put preko Oliveire, čiji udarac završava u korneru, a potom i preko mladog Nidala Čelika, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Sarajevo je u drugom poluvremenu ubacilo u brzinu više, ali udarci Hamze Čatakovića i Matanovića sa distance, nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Ščekićev gol. Pokušao je potom i Oliveira glavom, nakon kornera sa lijeve strane, ali je Ščekić još jednom bio siguran. Još dva puta je Sarajevo prijetilo udarcima iz daljine, ponovo preko Čatakovića, te Ajdina Hasića, ali je ostalo 0:0. A onda je u 70. minuti stigao trenutak odluke. Beganović je odlično probio po desnoj strani, a potom prizemnim centaršutem pronašao rezervistu Francisa Kyeremeha koji sa pet metara, uz pomoć prečke postiže pobjedonosni pogodak.