1961/62 | Prva savezna liga | 6. kolo
24.09.1961.
Koševo | Posjeta: 25.000
Sarajevo

Sarajevo

3:3

Izvještaj


Susret šestog kola između Sarajeva i Crvene zvezde donio je uzbudljiv susret, pun preokreta, ali i prelijepih golova. Oko 25.000 prisutnih gledalaca moglo je uživati u dobroj partiji fudbalera oba tima.

Meč ipak nije najbolje počeo po domaći sastav. Dušan Maravić je sa dva dalekometna udarca, u 7. i 24. minuti, uspio iznenaditi Marka Bilića i dovesti svoj tim u vodstvo od 0:2. Činilo se tada da će izabranici Ratomira Čabrića ostati bez bodova na svom terenu, ali se Sarajevo na krilima sjajnog Ferhatovića bude i do odlaska na odmor stižu do poravnanja.

Najprije je u 38. minuti, Ferhatović iskoristio povratnu loptu Markuševića i preciznim udarcem matirao Vukičevića za 1:2, da bi samo dvije minute kasnije Arslanagić pogotkom glavom vratio stvari na početak. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a u 74. minuti Koševo je još jednom proključalo. Ferhatović je primio loptu na 20 metara od gola gostiju, te nakon dva uspješna driblinga, silovitim udarcem pogađa Vukičevićevu mrežu za preokret i vodstvo Sarajeva od 3:2.

I kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk sudije Tešanića, koji bi potvrdio treću pobjedu Sarajeva u sezoni, Dragoslav Šekularac je u posljednjim minutama meča pogodio za 3:3 i podjelu bodova.