1966/67 | Prva savezna liga | 19. kolo
26.03.1967.
Koševo | Posjeta: 22.000
Sarajevo

Sarajevo

0:0

Izvještaj


Četvrto proljetno kolo donijelo je lideru na tabeli, Sarajevu, gostovanje splitskog Hajduka. Tim Miroslava Brozovića je nakon dvije pobjede na startu proljetnog dijela prvenstva, u trećem kolu doživo poraz od direktnog konkurenta za titulu, Partizana, pa je utakmica sa Hajdukom bila dobra prilika da se popravi loš utisak sa stadiona JNA.

Uprkos velikim očekivanjima, 20 hiljada navijača se sa Koševa vratilo razočarano. Umor od igranja na tri fronta je već stigao Brozovićeve mladiće. Zbog obaveza u Kupu Maršala Tita i Srednjoevropskom kupu, fudbaleri Sarajeva su konstantno igrali u ritmu srijeda-nedjelja, a da je to ostavilo traga na njima, najbolje se moglo vidjeti u ovoj utakmici.

Sarajevo je tokom cijelog susreta imalo terensku inicijativu, ali nije uspjelo ozbiljnije ugroziti gol Vukčevića. Najbolje prilike propustili su Prodanović, Prljača i Šiljkut u prvom poluvremenu, te Antić i Fazlagić u nastavku, ali se mreža gostiju nije zatresla. S druge strane, Hajduk je najozbiljnije zaprijetio u 70. minuti kada je Ibrahim Sirćo sjajnom paradom zaustavio slobodan udarac svog dojučerašnjeg saigrača, Džemaludina Mušovića.

Uprkos remiju, Sarajevo je uspjelo povećati prednost na tabeli, obzirom da je Partizan poražen u beogradskom derbiju od Crvene zvezde, pa je sada zaostatak crno-bijelih iznosio čak četiri boda.