1975/76 | Prva savezna liga | 20. kolo
21.03.1976.
Koševo | Posjeta: 6.000
Sarajevo

Sarajevo

3:0

Izvještaj

Treće proljetno kolo, fudbaleri Sarajeva dočekali su sa imperativom pobjede. Sa samo jednom pobjedom i tri remija u posljednjih 11 kola, Sarajevo se dovelo u veoma nezgodnu poziciju, te je duel sa Vojvodinom dočekalo na šesnaestom mjestu sa tek jednim bodom više od pretposljednjeg Radničkog, pa stoga tim Vukašina Višnjevca nije imao pravo na kiks.

Sarajevo je ozbiljno shvatilo meč, te već od samog starta krenulo ofanzivno ka golu gostiju. Šanse pred golom Vojvodine su se redale jedna za drugom, ali je sve do samog finiša prvog poluvremena golman Novosađana, Ratko Svilar bio nesavladiv.

A onda je 39. minuta, napokon donijela radost za oko 6.000 domaćih navijača. Desni bek Sarajeva, Želimir Vidović je sjajno prošao po desnoj strani, a potom oštrim udarcem iskosa, uz pomoć stative savladao Svilara za 1:0. Samo četiri minute kasnije, viđen je i najljepši trenutak na utakmici kada Edhem Šljivo prelijepim udarcem sa vrha šesnaesterca šalje loptu pod prečku gola gostiju za 2:0.

Sve dileme oko pobjednika riješene su nakon 12 minuta igre u nastavku, kada se u jednoj gužvi u šesnaestercu najbolje snalazi Dragan Simić koji postavlja konačnih 3:0.