Samir Radovac

Podaci

Ime i prezime Samir Radovac
Pozicija Vezni red
Datum rođenja 25.01.1996.
Mjesto rođenja Sarajevo
Debi Sarajevo - Rudar-Prijedor 3:0 (09.03.2013.)
Broj nastupa 121
Broj golova 4
Trofeji

Biografija


Samir Radovac je rođen 25. januara 1996. godine u Sarajevu. Kompletnu omladinsku karijeru proveo je na Koševu, a sa bordo timom je osvojio dvije šampionske titule. U sezoni 2010/11. bio je prvak BiH u pionirskom uzrastu, a dvije godine kasnije isti uspjeh ponovio je noseći dres kadetske selekcije.

Za prvi tim Sarajeva je debitovao sa samo 17 godina. Bilo je to u duelu protiv Rudara iz Prijedora na Koševu, 9. marta 2013. godine. Do kraja sezone, Radovac je upisao ukupno osam nastupa. Iako još nije bio ni punoljetan, Musemić je vjerovao u njega, pruživši mu šansu i u jesenjem dijelu naredne sezone. Ipak, dolaskom Roberta Jarnija na klupu, na kratko je izgubio mjesto u prvom timu, obzirom da ga je hrvatski stručnjak vratio u juniorski tim. Jarni se na Koševu nije zadržao pretjerano dugo, a njega je na klupi naslijedio Dženan Uščuplić, koji u finišu sezone vraća Radovca u tim, te on osvaja svoj prvi trofej u seniorskoj konkurenciji, Kup BiH.

U narednoj sezoni, Radovac postaje standardni prvotimac. Skupa sa Gojkom Cimirotom činio je nerazdvojni tandem u veznom redu šampionske generacije tima sa Koševa. Sarajevo je nakon osam godina čekanja ponovo osvojilo titulu prvaka, a svoj pečat ovom velikom uspjehu dao je i Radovac, upisavši 33 nastupa u svim takmičenjima, uz tri postignuta pogotka. U oktobru 2016. godine, Radovac je upisao 100. nastup u dresu Sarajeva i tako postao najmlađi fudbaler u historiji kluba koji je stigao do cifre od 100 zvaničnih utakmica.

Radovac je ukupno upisao 121 zvanični nastup za Sarajevo, te pri tome ostvario učinak od četiri pogotka i jedanaest asistencija. Sa Sarajevom je osvojio šampionsku titulu i Kup BiH.