Miloš Stojčev

Podaci

Ime i prezime Miloš Stojčev
Pozicija Vezni red
Datum rođenja 19.01.1987.
Mjesto rođenja Beograd
Debi Čelik - Sarajevo 1:0 (01.03.2014.)
Broj nastupa 58
Broj golova 10
Trofeji

Biografija


Miloš Stojčev je rođen 19. januara 1987. godine u Beogradu. U počecima svoje karijere nastupao je za Bežaniju, Vojvodinu i Borac iz Čačka, nakon čega je uslijedio odlazak u američki Sporting Kansas City. U proljeće 2013. godine nosio je dres trebinjskog Leotara, a sjajnim igrama privukao je na sebe pažnju vodećih timova Premijer lige BiH, ali karijeru ipak nastavlja u Kazahstanu, odakle je u decembru iste godine stigao na Koševo.

Sjajan tehničar, sa nevjerovatnim osjećajem za posljednji pas, veoma brzo je postao ljubimac publike sa Koševa. U svojoj debitantskoj polusezoni, upisao je 16 nastupa i postigao četiri pogotka, te pomogao svom timu da dođe do trofeja u Kupu BiH. Navijačima su posebno ostale upamćene njegove majstorije u odlučujućim utakmicama polufinala i finala Kupa, kada je dva puta na gotovo identičan način postigao pogotke pod Bijelim brijegom i na Bilinom polju.

Naredna sezona bila je ujedno i kruna njegove karijere. Najprije je odigrao zapaženu ulogu na putu Sarajeva do plej-ofa Evropske lige, a posebno se pamti njegov projektil norveškom Haugesundu, kao i dvije asistencije u revanš susretu protiv grčkog Atromitosa. Nakon uspjeha u Evropi, stigao je i onaj najveći na domaćoj sceni, osvajanje šampionske titule. Sa 28 nastupa, uz tri postignuta pogotka i pet asistencija, Stojčev je bio jedna od najvažnijih karika u šampionskom timu, a upravo je njegov pogodak u posljednjim sekundama susreta u Istočnom Sarajevu protiv Slavije, bio jedan od najvažnijih na putu bordo tima do pete šampionske titule.

Nakon osvajanja titule, Stojčev se još kratko zadržao na Koševu, a svoj posljednji meč upisao je u duelu sa Širokim Brijegom. Oproštaj od našeg najvećeg stadiona nije mogao biti ljepši, obzirom da je upravo on majstorskim lob udarcem, desetak minuta prije kraja donio pobjedu Sarajevu u duelu sa velikim rivalom. Samo par dana poslije ove utakmice, Stojčev je karijeru nastavio u grčkom Atromitosu.

Tokom boravka na Koševu, upisao je 58 zvaničnih nastupa, te pri tome ostvario učinak od 10 pogodaka i 13 asistencija. Sa Sarajevom je osvojio Kup BiH i šampionsku titulu.