1991/92 | Prva savezna liga | 9. kolo
06.10.1991.
Koševo | Posjeta: 6.000
Sarajevo

Sarajevo

1:0

Izvještaj


Za razliku od ranijih duela Sarajeva i Zvezde, tribine koševskog stadiona ovoga puta nisu blistale. Susret Sarajeva i Zvezde, kako će se kasnije ispostaviti i posljednji duel ova dva tima u glavnom gradu BiH, posmatralo je tek nešto više od 6 hiljada gledalaca, što je bila druga najlošija posjeta na utakmicama ovih rivala u Sarajevu, ikada.

Sarajevo je u utakmicu ušlo veoma oprezno, a osnovni cilj Muzorovića i njegovih saradnika bio je da pokuša neutralisati Zvezdine najjače adute, Savićevića, Mihajlovića i Jugovića, što je bio zadatak na koji je odbrana bordo tima besprijekorno odgovorila. Najbolji Zvezdini igrači bili su gotovo neprimjetni tokom svih 90 minuta, stvorivši tek nekoliko poluprilika u kojima je na visini zadatka bio mladi Dedić, koji je bez većih problema uspio sačuvati svoju mrežu.

S druge strane, Sarajevo je strpljivo gradilo svoje napade, a već u devetoj minuti uspjelo je stići i do gola, koji će se kasnije ispostaviti odlučujućim. Igrač odluke bio je Dinko Vrabac, koji se sjajno snašao u šesnaestercu gostiju, te je snažnim i preciznim udarcem desnom nogom, sa nekih desetak metara, zatresao mrežu golmana Lekovića za veliko slavlje na tribinama.

Zvezda je do kraja utakmice bezuspješno pokušavala stići do izjednačujućeg gola, a ekipu Sarajeva nisu poremetile ni povrede Vrabca i Mulavdića u finišu utakmice, obzirom da su rezervisti Vuksanović i Suljagić, adekvatno odgovorili zadatku. Aktuelni prvaci Evrope, tako su po drugi put, u samo pet mjeseci, morali položiti oružje na našem najvećem stadionu.

POVEZANI ČLANCI

ARHIVA: Vrabac bacio evropske prvake na koljena

06.10.2023. 12:03