2000/01 | Premijer liga BiH | 7. kolo
17.09.2000.
Koševo | Posjeta: 2.500
Sarajevo

Sarajevo

2:0

Izvještaj


Bordo tim je nakon poraza u drugom kolu od Brotnja, uspio uvezati četiri utakmice u kojima nije poražen, te je u pozitivnoj atmosferi dočekan duel sa Zrinjskim, što je bio prvi međusobni duel ova dva tima. Prvo poluvrijeme utakmice nije ponudilo pretjerano zanimljiv fudbal, a gosti iz Mostara su uspjeli da bez većih problema odole napadima Sarajeva, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Nastavak utakmice počeo je u drugačijem tonu. Izabranici Denijala Pirića su krenuli odlučnije prema golu Mostaraca, a takav pristup se isplatio u 52. minuti kada bordo tim stiže do vodstva. Kapiten Sarajeva, Amar Ferhatović je bio u prodoru, a njegov pas prema golu gostiju rukom zaustavlja Slaven Musa, te glavni sudija opravdano pokazuje na bijelu tačku. Upravo je Ferhatović preuzeo odgovornost na sebe i pogodio mrežu Zrinjskog za 1:0.

Nakon vodećeg gola, Sarajevo je zaigralo mnogo opuštenije, a poslije nekoliko propuštenih prilika, u 90. minuti stigla je i potvrda pobjede. Ovog puta u glavnoj ulozi je bio mlađi Ferhatović, Nidal, koji šalje sjajnu loptu u prostor za Edina Šaranovića, a brzonogi napadač bordo tima bježi odbrani gostiju i pogađa za konačnih 2:0.