2009/10 | Premijer liga BiH | 27. kolo
09.05.2010.
SRC Slavija | Posjeta: 1.500
Istočno Sarajevo

0:4

Sarajevo

Izvještaj


Nakon tri vezana mečana bez trijumfa, ekipa Sarajeva je i definitivno otpala iz utrke za titulu, a loši rezultati doveli su u pitanje i plasman na evropsku scenu. Trijumfom nad Zrinjskim u 26. kolu, Sarajevo je nagovijestilo izlazak iz krize, te je na stadionu Slavije tražilo pobjedu kako bi zadržalo korak za Mostarcima u borbi za četvrtu poziciju i plasman u Evropsku ligu.

Iako bez podrške najvjernijih navijača, fudbaleri Sarajeva pružili su sjajnu partiju i do nogu potukli svog domaćina, upisavši visoku, ali zasluženu pobjedu. Susret nije mogao bolje početi za bordo tim, igrao se 13. minut kada je Alen Škoro dalekometnim udarcem sa preko 35 metara matirao Dujkovića za vodstvo od 0:1. Sarajevo je i nakon vodstva nastavilo sa napadima, a novi pogodak stigao je u 37. minuti, kada Muhamed Džakmić pogađa nakon duplog pasa sa Alenom Avdićem.

Samo devet minuta igre u nastavku bilo je dovoljno fudbalerima u bordo dresovima da dođu do novog pogotka. Zoran Belošević je izveo korner sa desne strane, a Sedin Torlak glavom pogađa za 0:3. Konačan rezultat susreta postavljen je dvije minute prije kraja utakmice, kada Kenan Handžić, na centaršut Almira Pliske, u svom debiju postiže prvi pogodak u bordo dresu. Mladi Handžić se tako na najbolji mogući način odužio treneru Varešanoviću za ukazanu priliku u ovom meču.