2014/15 | BHT Premijer liga BiH | 16. kolo
28.02.2015.
Banja Ilidža | Posjeta: 3.500
Gradačac

0:3

Sarajevo

Izvještaj


Proljetni put ka osvajanju pete šampionske titule, za tim Mehe Kodre započeo je u Gradačcu. Na stadionu Banja Ilidža vladali su gotovo nemogući uslovi za igru. Zbog blatnjavog terena, natopljenog vodom, bilo je upitno odigravanje susreta, ali je glavni sudija ovog meča, Edin Jakupović procijenio da se utakmica može igrati, te su se fudbaleri oba tima, sa zakašnjenjem od 15 minuta ipak pojavili na centru igrališta.

Već od samog starta utakmice bilo je jasno da od lijepog fudbala neće biti ništa, a navijači bordo tima su s pravom strahovali da li će njihovi ljubimci u takvim uslovima uspjeti opravdati ulogu favorita te doći do bitna tri boda. Ipak, strepnje navijača su nestalo već nakon dvadesetak minuta igre. Igrao se 16. minut kada je Nemanja Bilbija izveo slobodan udarac, a najviši u skoku je Amer Bekić koji pogađa za 1:0. Slavlje "Hordi zla" se nije ni stišalo, a već tri minute kasnije mreža Zvijezde se ponovo tresla. Bilbija je izveo korner sa lijeve strane, Bekić samo kratko prebacio loptu na drugu stativu gdje se najbolje snalazi debitant u dresu Sarajeva, Leon Benko koji iz blizine pogađa za 2:0.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, a u prvih petnaest minuta nastavka, domaći tim je nakratko preuzeo inicijativu, ali sve je prošlo bez ozbiljnijih opasnosti po gol Dejana Bandovića. Sve dileme oko pobjednika riješene su 14 minuta prije kraja. Za najljepši trenutak na meču pobrinuo se Leon Benko, koji je utrčao na dubinski pas Adnana Kovačevića, a potom fantastičnim lob udarcem sa preko 20 metara lobovao golmana Hadžića za konačnih 3:0.