2022/23 | m:tel Premijer liga BiH | 9. kolo
04.09.2022.
Bijeli Brijeg | Posjeta: 3.000
Mostar

4:1

Sarajevo

Izvještaj


Sarajevo je veoma loše ušlo u utakmicu, a nesigurnost se posebno osjetila u zadnjoj liniji, gdje su fudbaleri bordo tima praktično poklonili prve dvije prilike domaćem timu, ali fudbaleri Zrinjskog to ne koriste. S druge strane, bordo tim iz prve prilike na utakmici dolazi u vodstvo. Igrao se 17. minut kada je Adnan Džafić petom sjajno uposlio Nardina Mulahusejnovića koji šalje pravovremeni pas u peterac gostiju gdje se našao usamljeni Dal Varešanović i pogodio za 0:1. Zanimljivo je da je Sarajevo ovaj pogodak postiglo u trenutku kada je bilo sa igračem manje, obzirom da se par trenutaka ranije povrijedio Musa Muhammed, kojeg je tako nakon samo 19 minuta igre na terenu zamijenio mladi Irfan Ramić.

Zrinjski je nakon primljenog gola ponovo preuzeo terensku inicijativu, te već u 23. minuti stigao do izjednačenja, istina iz nepostojećeg jedanaesterca. Prijedorski sudija Luka Bilbija je simuliranje Marija Ćužea okarakterisao kao prekršaj za najstrožiju kaznu, koju u pogodak pretvara Nemanja Bilbija.

Devet minuta kasnije Zrinjski je stigao i do potpunog preokreta, kada centaršut Ćužea u pogodak pretvara Igor Savić. Sarajevo se nikako nije uspijevalo vratiti u utakmicu, a pet minuta prije odlaska na odmor Ćuže se, nakon dvije asistencije i sam upisao u listu strijelaca. On se nakon jedne duge lopte oslobodio svojih čuvara, Ramića i Đokanovića, a potom bez većih problema matirao Šahinovića za konačan rezultat prvog dijela igre.

Pauza između dva poluvremena nije donijela nikakvo osvježenje među fudbalerima Sarajeva koji su i u nastavku utakmice djelovali indisponirano. Zrinjski je, s druge strane, najprije zaprijetio preko Jankovića koji iz slobodnog udarca pogađa stativu Šahinovićevog gola, a potom su u 68. minuti riješene i sve dileme oko pobjednika. Almir Bekić je poslao loptu iza leđa odbrane Sarajeva, a na nju natrčava Bilbija i svojim drugim golom na utakmici potvrđuje trijumf svog tima.

POVEZANI ČLANCI

Još jedan težak poraz Sarajeva

04.09.2022. 21:16