2022/23 | m:tel Premijer liga BiH | 20. kolo
26.02.2023.
Stadion Rođeni | Bez gledalaca
Mostar

Sarajevo

0:2

Izvještaj


Kao što se i moglo očekivati, obzirom na veliki broj promjena u igračkom kadru, ekipa Sarajeva je večeras protiv Zrinjskog izašla na teren sa čak sedmoricom novajlija u prvoj postavi. Prvi meč u novom, gotovo potpuno rekonstruisanom timu, nije baš prošao onako kako su navijači bordo tima priželjkivali, obzirom da je Zrinjski nadigrao ekipu Sarajeva i zasluženo stigao do tri boda.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti, već u petoj minuti kada udarac Nemanje Bilbije odlazi pored gola. Nešto kasnije pokušali su i Ilinković sa jedne, odnosno Jelić Balta sa druge strane, ali bez većih opasnosti po golmane. Svoju bolju igru, Zrinjski je krunisao u 32. minuti. Nakon akcije, u kojoj je kao i obični glavni protagonist bio Bilbija, lopta je došla do Marija Tičinovića, koji udarcem iskosa sa 15 metara pogađa suprotne rašlje Šahinovićevog gola za 0:1.

Prvih desetak minuta igre pripalo je ekipi Sarajeva, koje je uglavnom kontrolisalo posjed, ali nije uspjelo doći u priliku da ozbiljnije ugrozi gol Mostaraca. Najbliže golu Sarajevo je bilo u sedmoj minuti nastavka i to nakon dva vezana kornera. Kod prvog, Almedin Ziljkić je šutirao direktno sa ugla, da bi njegov udarac krajnjim naporima ispod prečke izvukao golman Marić. A drugi, odmah nakon toga, ali je pokušaj Besima Šerbečića bio neuspješan.

Od sredine drugog poluvremena, Zrinjski je ponovo opasniji. Prvu priliku je imao Ćuže u 69. minuti, ali je njegov pokuša izblokiran, a iz druge Mostarci su uspjelo udvostručiti vodstvo. Kapiten gostiju je iskoristio jednu lošu procjenu golmana Šahinovića i pogodio za konačnih 0:2.

POVEZANI ČLANCI

Poraz na startu proljetne polusezone

26.02.2023. 22:35

Sarajevo i Zrinjski - 65. put

25.02.2023. 16:09