2022/23 | m:tel Premijer liga BiH | 26. kolo
15.04.2023.
Police | Posjeta: 1.250
Trebinje

0:3

Sarajevo

Izvještaj


Početak utakmice je pripao domaćem timu, koji je imao blagu terensku inicijativu, ali bez nekih konkretnijih prilika. Jedina opasna situacija pred golom Sarajeva zabilježena je već u prvoj minuti, kada je nakon kornera glavom šutirao Prusina, ali preko gola. Tri minute kasnije pokušao je i Haris Handžić iz slobodnog udarca, ali njegov udarac je bez većih problema zaustavio Belmin Dizdarević.

Sarajevo u prvih pola sata gotovo da nije uradilo ništa, a onda je u 31. minuti stiglo do vodećeg gola, nakon kojeg je potpuno preuzelo kontrolu nad utakmicom. Adnan Džafić je centrirao sa desne strane, a u šesnaestercu Trebinjaca najbolje se snalazi Almedin Ziljkić koji volej udarcem sa desetak metara pogađa za 0:1. Sarajevo je do odlaska na odmor stvorilo još nekoliko dobrih prilika, a u 41. minuti je Daniel Avramovski uspio i postići pogodak, nako što je majstorski lobovao domaćeg golmana. Ipak, ovaj pogodak makedonskog internacionalca, sudija Marić je poništio, zbog navodnog igranja rukom.

Pokušao je u narednoj minuti i Hamza Čataković, ali njegov udarac sa pet metara blokira odbrana Leotara, a potom u 43. minuti sjajna akcija Ziljkića i Avramovskog, nakon koje je golman Leotara uspio zaustaviti šut Ziljkića sa samo pet metara.

Drugo poluvrijeme otvoreno je pokušajem Vrančića iz slobodnog udarca, da bi u 59. minuti Sarajevo uspjelo udvostručiti svoju prednost. Vrančić je milimetarski precizno izveo korner sa desne strane, a najviši u skoku je Ilija Martinović koji pogađa za 0:2. Deset minuta kasnije, još jedna lijepa akcija bordo tima koju je započeo Džafić, nastavio Mulalić, nakon čega lopta dolazi do Čatakovića. On se najprije oslobodio svog čuvara, a potom sa nekih 6-7 metara šutirao slabijom, desnom nogom, ravno u golmana Leotara.

Sve dileme oko pobjednika, ako ih je ikako i bilo, riješene su pet minuta prije kraja utakmice, kada rezervista Renan Oliveira postiže prelijep pogodak. Njega je na nekih 30 metara od gola Leotara uposlio Vrančić, a on je bez oklijevanja šutirao i uspio prevariti golmana Puletića za konačnih 0:3.

Zanimljivo je istaći da je u današnjem susretu sa Leotarom priliku za svoj debitantski nastup dobio mladi osamnaestogodišnjak Bakir Nurković, koji je dvije minute prije kraja zamijenio Avramovskog, kao i činjenica da je bijeljinski sudija Marić fudbalerima Sarajeva podijelio čak sedam žutih kartona.

POVEZANI ČLANCI

Treća uzastopna pobjeda u gostima

15.04.2023. 18:03