2022/23 | m:tel Premijer liga BiH | 32. kolo
21.05.2023.
Stadion Rođeni | Posjeta: 3.500
Mostar

3:5

Sarajevo

Izvještaj


Susret u Vrapčićima nije najbolje počeo za bordo tim, obzirom da je već u četvrtoj minuti Nemanja Anđušić iskoristio asistenciju Nermina Haskića i sa samo pet metara udaljenosti pogodio mrežu Sarajeva za vodstvo svog tima. Slavlje domaćih navijača nije dugo trajalo, obzirom da je bordo tim već u 11. minuti uspio vratiti stvari na početak. Almedin Ziljkić je uposlio Dala Varešanovića, koji se u sjajnom solo prodoru oslobodio dvojice protivničkih igrača, a zatim pogodio mrežu domaćih za 1:1. Isti dvojac je i u 24. minuti kreirao novi pogodak Sarajeva. Varešanović je ovog puta u ulozi asistenta, a Ziljkić fenomenalnim udarcem sa vrha šesnaesterca matira Hadžikića za potpuni preokret bordo tima, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Sarajevo je i u nastavku meča kontrolisalo utakmicu, a u 57. minuti je stigao i novi pogodak. Ponovo je u centru pažnje bio mladi Varešanović, čiji udarac sa vrha šesnaesterca pogađa najprije jednu, a potom i drugu stativu Veležovog gola, nakon čega se lopta odvija do Renana Oliveire kojem je preostao lakši dio posla da neometan pogodi Hadžikićevu mrežu za 1:3.

Velež se samo na kratko vratio u igru, kada je Haskić u 74. minuti pogodio za 2:3, ali nade Rođenih da mogu stići do izjednačenja nisu trajale dugo, jer je već u narednoj minuti Renan Oliveira iskoristio sjajan centaršut Ziljkića i glavom pogodio za 2:4. Osam minuta kasnije, Brazilac je uspio kompletirati svoj prvi het-trik u bordo dresu, ovog puta pogotkom sa bijele tačke, nakon što je prethodno u šesnaestercu fauliran Francis Kyeremeh. Tačku na golijadu u današnjem susretu stavio je mladi fudbaler Veleža, Dževad Sijamija, koji je tri minute prije kraja također bio precizan sa penala.

POVEZANI ČLANCI

Petarda u Vrapčićima za ovjeru plasmana u Evropu

21.05.2023. 22:04