1967/68 | Prva savezna liga | 18. kolo
24.03.1968.
Koševo | Posjeta: 5.000
Sarajevo

Sarajevo

6:1

Izvještaj


Još uvijek aktuelni šampion Jugoslavije, proživljavao je teške trenutke, a nakon 17 odigranih kola bordo tim se nalazio na pretposljednjoj poziciji na tabeli, vodeći grčevitu borbu za opstanak u društvu najboljih. Gostovanje Proletera na Koševu, bila je dobra prilika za izabranike Muniba Saračevića da eventualnom pobjedom pobjegnu iz opasne zone, a oko 5.000 gledalaca na Koševu nakon dugo vremena napokon je moglo uživati u dobroj partiji svojih ljubimaca.

Sarajevo je od samog starta utakmice krenulo ofanzivno i praktično već u prvih 45 minuta riješilo sve dileme oko pobjednika. Mrežu gostiju načeo je Fahrudin Prljača pogotkom u 14. minuti, nakon čega je na scenu stupio Boško Antić koji je do odlaska na odmor uspio kompletirati het-trik. Krilni napadač bordo tima je u rasponu od samo 18 minuta, od 26. do 44. minute tri puta zatresao mrežu golmana gostiju Babića.

Trener Proletera na poluvremenu je ostavio svog prvog golmana u svlačionici, te na teren poslao Odrija, ali je i on nakon samo osam minuta igre u nastavku morao vaditi loptu iz svoje mreže, nakon što je Prljača postigao svoj drugi pogodak na asistenciju Vahidina Musemića. Proleter je u 78. minuti uspio stići do počasnog pogotka, golom Bjekovića, da bi četiri minute prije kraja Antić svojim četvrtim golom zapečatio sudbinu gostiju.

Iako je Antić na ovom meču postigao četiri gola, sa kojima se probio u sami vrh liste strijelaca, igrač utakmice bio je sjajni centarfor bordo tima Vahidin Musemić koji je gospodario kaznenim prostorom gostiju, te je pored četiri asistencije pripremio još nekoliko sjajnih prilika za svoje saigrače u napadu, koje su ostale neiskorištene.

POVEZANI ČLANCI

Bordo devetka - devet utakmica za pamćenje

30.06.2023. 14:52