1950 | Prva savezna liga | 4. kolo
29.03.1950.
Šesti april | Posjeta: 8.000
Sarajevo

Sarajevo

4:0

Izvještaj


Sarajevo se u sezoni 1950. ponovo vratilo u Prvu saveznu ligu, a navijači su očekivali da će ovog puta njihovi ljubimci ostaviti bolji utisak, nego dvije godine ranije. Ipak, novi početak u elitnom rangu nije obećavao mnogo, obzirom da je Sarajevo u prva tri kola osvojilo tek jedan bod, pa je duel četvrtog kola sa Spartakom bila prilika za tim Miroslava Brozovića da napokon upiše prvu pobjedu.

Sarajevo je od prve minute susreta bilo dominantniji protivnik, stvaralo je više prilika, ali se gostujući golman Glončak isticao sjajnim odbranama. Deset minuta prije odlaska na odmor, Glončak je napokon kapitulirao, a prednost domaćem timu donio je Marcel Žigante.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, a nastavak igre donio je preslikanu sliku iz prvog poluvremena. Sarajevo je napadalo, a golman gostiju je ponovo bio na visini zadatka. Ipak, u posljednjih petnaest minuta meča, bedem gostiju je napokon popustio i Sarajevo je stiglo do ubjedljive pobjede. Dva brza gola Franje Lovrića u 75. i 78. minuti osigurali su pobjedu našem timu, a konačan rezultat postavio je Drago Žigman, šest minuta prije kraja utakmice.