Bordo vremeplov

"Bordo vremeplov: Historija FK Sarajevo", autora Semira Zilića, jedinstvena je monografija koja govori o 72 godine postojanja Fudbalskog kluba Sarajevo. Knjiga je izdata 2018. godine, a na promociji knjige, koja je održana 5. jula 2018. godine u Općini Stari Grad, bilo je prisutno preko stotinu bivših fudbalera FK Sarajevo, iz svih generacija.„Bordo vremeplov“ nudi precizan hronološki pregled kompletne klupske historije, a koncipiran je kroz trinaest poglavlja koji govore o svakoj pojedinačnoj sezoni. Na 512 stranica, uz preko 400 autentičnih fotografija, „Bordo vremeplov“ donosi priču o svim bitnijim dešavanjima u klubu, kao i precizne izvještaje sa svih 2.405 odigranih zvaničnih utakmica u periodu od osnivanja kluba, a zaključno sa posljednjom utakmicom takmičarske sezone 2017/18. Pored toga, „Bordo vremeplov“ nudi i detaljan pregled svih statističkih podataka o klubu, te o pojedinačnim učincima fudbalera. Kroz kompletnu knjigu, pojedinačno su predstavljeni svi fudbaleri i treneri koji su dali svoj lični doprinos u stvaranju historije ovog kolektiva, kao i priče o neizostavnim
segmentima koji čine FK Sarajevo, a to su Olimpijski stadion „Asim Ferhatović Hase“, navijači FK Sarajevo, Akademija FK Sarajevo i Škola fudbala „Asim Ferhatović Hase“.

O autoru

Semir Zilić je rođen 29. septembra 1987. godine u Sarajevu. U rodnom gradu završava osnovnu školu "Osman Nuri Hadžić" kao Učenik generacije, te Prvu bošnjačku gimnaziju. Završio je Elektrotehnički fakultet u Sarajevu, te magistarski studij u oblasti računarstva i informatike. Živi i radi u Sarajevu.


Sa promocije knjige u Sarajevu
5. juli 2018. godine

2:2

PLBiH, 33. kolo
Bare, 26.05.2024.