Damir Hadžić

Podaci

Ime i prezime Damir Hadžić
Pozicija Vezni red
Datum rođenja 02.10.1978.
Mjesto rođenja Željezno Polje
Debi Zrinjski - Sarajevo 2:0 (08.08.2004.)
Broj nastupa 209
Broj golova 24
Trofeji

Biografija


Damir Hadžić je rođen 2. oktobra 1978. godine u Željeznom polju, a na Koševo je stigao u ljeto 2004. godine. Odmah se nametnuo u standardnog prvotimca, uglavnom na bočnoj poziciji. U svojoj debitantskoj sezoni na Koševu, sa Sarajevom je osvojio prvi trofej, Kup BiH. Dvije godine kasnije, osvaja još jedan trofej, ovog puta titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Iako je karijeru na Koševu počeo kao lijevi bek, Hadžić je ubrzo prekomandovan na poziciju lijevog krila gdje je pružio svoje najbolje partije. Pored sjajnog šuta i prodornosti, krasila ga je i velika borbenost, pa ne čudi što je za kratko vrijeme postao ljubimac navijača Sarajeva. Upravo mu je ta srčanost donijela najveće navijačko priznanje, Trofej Ismir Pintol za sezonu 2008/09. Vrhunac svoje igračke karijere na Koševu dostigao je u jesen 2009. godine, kada je Sarajevo na njegovim krilima stiglo do plasmana u play-off UEFA Evropske lige, a navijačima će posebno ostati upamćen eurogol kojeg je postigao protiv Helsingborga na Koševu, volej udarcem sa preko 30 metara udaljenosti.

Nažalost, u avgustu 2010. godine, Hadžić je u ligaškom duelu protiv tuzlanske Slobode na Koševu doživio tešku povredu ahilove tetive, zbog čega je odsustvovao sa terena punih devet mjeseci. Sarajevo je napustio u januaru 2012. godine, kada prelazi u tuzlansku Slobodu.

Na Koševu je ukupno proveo sedam i po godina, tokom kojih je za bordo tim odigrao 209 zvaničnih utakmica i postigao 24 pogotka.

POVEZANI ČLANCI

ARHIVA: Šou Hadžića i Škore u argentinskoj atmosferi

04.04.2023. 12:06