2008/09 | Premijer liga BiH | 8. kolo
27.09.2008.
Pirota | Posjeta: 2.000
Travnik

1:2

Sarajevo

Izvještaj


Utakmica nije mogla bolje početi za Sarajevo, obzirom da je već u 11. sekundi bordo tim stigao do vodstva. Samo što se krenulo sa centra, Milan Muminović je dubinskom loptom uposlio Admira Raščića, koji zaobilazi istrčalog Nurkovića i šalje loptu u praznu mrežu za 0:1. Raščićev pogodak u 11. sekundi igre do danas je ostao najbrži gol u historiji Premijer lige BiH, ali i najbrži gol kojeg je Sarajevo ikada postiglo.

Rani pogodak nije obeshrabrio domaće fudbalere, koji su već u 18. minuti imali prvu priliku preko Kolašinca, ali njegov udarac sa vrha šesnaesterca zaustavlja Muhamed Alaim. Kapiten Sarajeva se tom prilikom i povrijedio, te je morao napustiti teren, a umjesto njega na gol je stao mladi Dino Hamzić. Uslijedile su potom dvije šanse za bordo tim, prvu je imao Muhamed Džakmić, ali njegov udarac sa desetak metara blokira defanzivac domaćih, Elvedin Varupa, a potom se u dobroj poziciji našao Haris Handžić. Njega je nakon prodora po desnoj strani uposlio Raščić, ali se mladi napadač Sarajeva nije najbolje snašao, te je šutirao pored gola. Do odlaska na odmor, Travničani su zaprijetili i preko Šiljka, ali Hamzić je bio siguran.

Uvodne minute nastavka utakmice pripale su domaćem timu, koji je svoju terensku inicijativu uspio krunisati pogotkom u 54. minuti. Elvedin Varupa je izveo slobodan udarac, njegov centaršut boksuje Hamzić, ali samo do Šiljka, koji preciznim udarcem sa vrha šesnaest metara donosi izjednačenje svom timu.

Od tog trenutka, na terenu je postojao samo jedan tim, Sarajevo. Napadi bordo tima su se smjenjivali jedan za drugim, ali Raščić propušta dvije dobre prilike. Prvu u 64. minuti, kada Nurković zaustavlja njegov udarac, a drugu četiri minute kasnije kada nakon centaršuta Emira Obuće, glavom sa nekih 6-7 metara šutira pored gola Travnika. Ubrzo potom u prilici je bio i Obuća, koji u trku zaobilazi Nurkovića, ali njegov udarac iskosa Sarajčić glavom izbacuje u korner.

I kada je izgledalo da će se meč završiti podjelom bodova, Sarajevo u 84. minuti stiže do pobjedonosnog pogotka. Raščić je uposlio Muminovića, kojeg u svom šesnaestercu ruši Nurković. Sudija Arnautović pokazuje na bijelu tačku, a siguran egzekutor je Raščić, koji svojim drugim golom na meču donosi tri boda Sarajevu.

POVEZANI ČLANCI

ARHIVA: Raščić postigao najbrži pogodak u historiji Premijer lige BiH

27.09.2022. 13:28