1964/65 | Prva savezna liga | 20. kolo
24.03.1965.
Koševo | Posjeta: 6.000
Sarajevo

Sarajevo

4:1

Izvještaj


Bordo tim je ovaj meč 20. kola dočekao kao lider na tabeli, a obzirom da je u prethodnih devet mečeva na svom stadionu u sezoni upisao isto toliko pobjeda Sarajevo je bilo apsolutni favorit u ovom meču. Prvi pogodak na meču viđen je već u desetoj minuti. Ferhatović se poigrao sa svojim čuvarima, a potom centrirao prema Blaževiću, koji skreće loptu do Mušovića. Krilni napadač Sarajeva prima loptu, a potom efektno lobuje Vukčevića za 1:0. Splićani se brzo vraćaju u meč, te u 25. minuti stižu do izjednačenja.

Uslijedila je potom furiozna završnica prvog poluvremena. Najprije je u 40. minuti viđena preslikana akcija iz desete minute. Ferhatović je predriblao Šaju, uposlio Fazlagića, a ovaj Blaževića koji ponovo asistira Mušoviću i to je 2:1. Samo dvije minute kasnije Šiljkut se najbolji snalazi u jednoj gužvi i pogađa za 3:1. Konačan rezultat postavio je Čerkić pogotkom sa distance u 84. minuti.

Sarajevo je tako zadržalo vodeću poziciju sa dva boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Fudbalski klub Partizan nastavivši tijesnu utrku za šampionsku titulu.