Najcrnji dan u historiji FK Sarajevo

Arhiva

Na današnji dan, 4. oktobra 2009. godine, u Širokom Brijegu je ubijen navijač FK Sarajevo - Vedran Puljić.

04.10.2022. 13:53
Semir Zilić

...

Foto: hordezla.ba

Nedjelja, 4. oktobar 2009. godine, zauvijek će ostati upisana kao najcrnji dan u historiji FK Sarajevo. Naime, tog dana se na Pecari trebao odigrati susret 9. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Sarajeva.

Nažalost, u neredima koji su izbili prije početka utakmice, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane lokalne policije, a tom prilikom ranjeno je nekoliko navijača Sarajeva, dok je za 24-godišnjeg Vedrana Puljića jedan metak nažalost bio presudan.

Godine prolaze, a Vedranova porodica, ali i svi navijači Sarajeva i dalje bezuspješno čekaju na pravdu, jer Vedranov ubica nikada nije otkriven i procesuiran.

Po Vedranu se danas zove sjeverna tribina stadiona Koševo, tribina na kojoj su smješteni najvjerniji navijači FK Sarajevo, Horde zla. Upravo su oni, njegovi drugovi sa tribine, jedini garant da Vedranovo ime nikada neće pasti u zaborav. Horde zla će i dalje u 24. minuti svake utakmice dizati prst prema nebu i pjesmom se prisjetiti svog ubijenog druga, tražeći samo jednu stvar, onu koja iz godine u godinu izgleda kao da nikad neće biti pronađena, ISTINU ZA VEDRANA.