Čelik prva prepreka u Kupu

Aktuelnosti

Prvi protivnik Sarajeva u ovogodišnjem izdanju Kupa BiH biće stari rival, zenički Čelik.

11.10.2022. 12:27
Semir Zilić

...


Danas je u prostorijama NSBiH izvršeno žrijebanje parova šesnaestine finala Kupa BiH. Voljom žrijeba odlučeno je da prvi protivnik našeg kluba u najmasovnijem bh. klupskom takmičenju bude zenički Čelik.

Biće to prvi duel starih rivala, nakon tačno tri godine, obzirom da zenički tim već tri sezone ne nastupa u najvišem rangu. Posljednju utakmicu Čelik i Sarajevo odigrali su 18. oktobra 2019. godine, na stadionu Asim Ferhatović Hase, a bordo tim je slavio rezultatom 2:0.

Sarajevo i Čelik su do sada odigrali 103 međusobne utakmice u kojima je tim sa Koševa imao više uspjeha. Sarajevo je upisalo 51 pobjedu, dok je Čelik slavio 26 puta. Preostalih 26 mečeva završeno je neriješenim rezultatom.

Kada je u pitanju omjer ova dva tima u Kupu BiH, Čelik i Sarajevo su odigrali ukupno sedam utakmica, u kojima Zeničani nisu upisali nijedan trijumf. Četiri utakmice su završene pobjedom Sarajeva, a tri neriješenim rezultatom.

Susret Čelika i Sarajeva igra se naredne srijede, 19. oktobra, na stadionu Bilino polje. Tačna satnica meča još uvijek nije poznata, a preporučeni termini NSBiH su 14:00 i 17:00.