Kenan Handžić

Podaci

Ime i prezime Kenan Handžić
Pozicija Vezni red
Datum rođenja 23.01.1991.
Mjesto rođenja Sarajevo
Debi Slavija - Sarajevo 0:4 (09.05.2010.)
Broj nastupa 45
Broj golova 2

Biografija


Kenan Handžić je rođen 23. januara 1991. godine u Sarajevu. Na Koševu je prošao kompletan omladinski pogon, a sa juniorima Sarajeva u sezoni 2009/10. osvaja duplu krunu. U finišu te sezone, trener Varešanović mu je odlučio pružiti priliku da debituje za prvi tim, a on mu se odužio na najbolji način. U svom prvom nastupu u bordo dresu, postigao je pogodak Slaviji u Lukavici.

Već u narednoj sezoni, Handžić postaje standardan prvotimac, a u januaru 2011. godine, sa punih 20 godina i kapiten bordo tima. U svojoj prvoj seniorskoj sezoni upisao je 23 nastupa i postigao jedan gol, u posljednjem kolu protiv Veleža. Upravo taj gol donio je Sarajevu drugo mjesto na tabeli i laskavu titulu vicešampiona BiH za sezonu 2010/11. Igrama u bordo dresu, nametnuo se selektoru mlade reprezentacije, za koju je upisao ukupno osam nastupa, a u decembru 2010. godine našao se i na spisku Safeta Sušića za prijateljsku utakmicu "A" selekcije protiv Poljske. U narednoj sezoni, Handžić je upisao tek 11 ligaških nastupa, a ukupno 20 računajući i utakmice u Kupu BiH i Evropskoj ligi.

U ljeto 2012. godine prelazi u redove NK Zagreb, iz kojeg se 18 mjeseci kasnije vraća u Premijer ligu BiH, ali ovog puta potpisuje za Olimpik, nakon čega odlazi u Luksemburg.

Za dvije godine provedene u prvom timu, Handžić je upisao 45 nastupa u zvaničnim mečevima i pri tome postigao dva pogotka.