1983/84 | Prva savezna liga | 7. kolo
18.09.1983.
Koševo | Posjeta: 5.000
Sarajevo

Sarajevo

6:0

Izvještaj


Tim Boška Antića tražio je u duelu sa Prištinom prvu domaću pobjedu u sezoni. Nakon poraza od Veleža, te dva remija sa Hajdukom i Željezničarom, došao je red na prvu pobjedu na Koševu, a navijači su mogli uživati u sjajnoj igri svojih ljubimaca.

Seriju golova otvorio je Husref Musemić u 21. minuti, nakon što je iskoristio sjajan centaršut Zijada Švrakića i glavom pogodio za 1:0. Isti dvojac je petnaest minuta kasnije kreirao i drugi pogodak bordo tima. Ovog puta je Švrakić uputio prizeman centaršut, a Musemić nogom zakucao loptu iza leđa golmana Lalića za konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku igre, Sarajevo je zaigralo još agresivnije i do vrha napunilo mrežu gostiju iz Prištine. Samo četiri minute bile su dovoljne Mehmedu Janjošu da iskoristi jedno loše izbacivanje lopte gostujuće odbrane i snažnim udarcem sa dvadeset metara pogodi za 3:0. Na četvrti gol se čekalo do 75. minute, kada je Boban Božović izveo skraćeni korner s lijeve strane, a najviši u skoku bio Davor Jozić koji pogađa za 4:0. Tri minute kasnije, Boban Božović nije imao težak zadatak da završi akciju koju su započeli Švrakić, Jozić i Janjoš, te sa samo pet metara ubaci loptu glavom u praznu mrežu. Konačan rezultat susreta postavio je Senad Merdanović, tri minute prije kraja utakmice.

Sarajevo je tako stiglo do druge pobjede u sezoni, te se nakon sedam odigranih kola našlo na visokom četvrtom mjestu na tabeli.

POVEZANI ČLANCI

ARHIVA: Visoka pobjeda koja je ovjekovječena u Žikinoj dinastiji

18.09.2022. 13:42