Druga uzastopna pobjeda bordo tima

Izvještaj

Sarajevo je u šesnaestom kolu Premijer lige BiH, savladalo konjički Igman rezultatom 3:1.

30.10.2022. 19:05
Semir Zilić

...

Foto: Sport1

Teže nego što to konačni rezultat sugeriše, Sarajevo je uspjelo stići do druge uzastopne pobjede u m:tel Premijer ligi BiH, ovog puta kao domaćin protiv ekipe Igmana.

Sarajevo je dobro otvorilo utakmicu, a prvu priliku imao je Dal Varešanović već u sedmoj minuti. Njega je nakon solo prodora proigrao kapiten Asmir Suljić, a mladi veznjak bordo tima je izašao sam pred gol Igmana, ali je šutirao neprecizno. Šest minuta kasnije, Sarajevo je stiglo do vodstva. Adnan Džafić je šutirao sa lijeve strane, lopta se odbila od jednog gostujućeg igrača, a na nju skače Hamza Čataković, koji pogađa za 1:0. Napadač Sarajeva je tako potvrdio sjajnu formu u kojoj se nalazi, obzirom da je ovo bio treći uzastopni meč na kojem se upisao u listu strijelaca.

Novu priliku Sarajevo je imalo u 25. minuti, kada Džafić snažno šutira, ali Mahmić požrtvovanom reakcijom izbacuje loptu u korner. Isti igrač je i sedam minuta kasnije bio u još boljoj poziciji. Nakon akcije Suljića i Mulalića po desnoj strani, lopta dolazi do usamljenog Džafića, koji sa deset metara šutira visoko preko gola. Dvije minute nakon toga, uzvratio je i Igman, ali udarac Mirsada Ramića glavom sjajno zaustvlja golman Muhamed Šahinović.

I kada se činilo da će Sarajevo mirno privesti kraju prvo poluvrijeme, Igman je u 42. minuti stigao do izjednačenja, preko Nermina Alagića.

Prvu prijetnju po gostujući gol u nastavku, vidjeli smo u 52. minuti, kada je Mulalić šutirao sa 25 metara, ali lopta odlazi pored Ćemanovog gola. Konačno, u 64. minuti, Sarajevo je uspjelo stići do drugog pogotka. Čataković je odlično uposlio Džafića, koji izlazi sam pred Ćemana, te iskosa sa sedam metara pogađa za novo vodstvo Sarajeva.

Uslijedio je period nešto mirnije igre. Gosti iz Konjica su pokušavali stići do drugog gola, ali osim par dalekometnih udaraca, nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti Šahinovićev gol. Sve dileme oko pobjednika, riješene su u četvrtoj minuti sudijske nadoknade, kada Andrej Đokanović sjajnim pasom u prostor upošljava rezervistu Mirzu Mustafića, koji snažnim udarcem sa petnaest metara zakucava loptu pod prečku Ćemanovog gola, za svoj prvijenac u bordo dresu.


4:3

PLBiH, 28. kolo
Bijeli Brijeg, 24.04.2024.