Sloboda bolja od Sarajeva

Izvještaj

Sarajevo je u meču 17. kola Premijer lige BiH doživjelo poraz u Banovićima od domaće Slobode, rezultatom 2:0.

05.11.2022. 16:56
Semir Zilić

...

Foto: Sport1

Nakon dva vezana trijumfa, fudbaleri Sarajeva su u meču sa Slobodom doživjeli šesti ovosezonski poraz.

Utakmica nije mogla bolje početi po domaći tim, obzirom da su već u 12. minuti stigli do vodstva od 1:0, golom Eldara Mehmedovića. Iako se stekao utisak da je napadač Slobode bio u ofsajdu, gol je ipak priznat.

Uslijedio je period nešto slabije igre, čemu je kumovao izuzetno loš teren na Gradskom stadionu u Banovićima, a tek pred kraj prvog poluvremena, Sarajevo je uspjelo ugroziti gol domaćina. Prvu priliku imao je Musa Muhammed u 37. minuti, ali je sa desetak metara šutirao neprecizno. Par minuta kasnije, u prilici je bio i Andrej Đokanović, koji nakon centaršuta Hamze Čatakovića šutira glavom, ali pogađa samo stativu Bukvićevog gola. Ipak, najbolju priliku Sarajevo je imalo u prvoj minuti sudijske nadoknade, kada je Čataković, nakon pasa Daniela Avramovskog izašao sam pred gol Tuzlaka, ali Bukvić zaustavlja njegov udarac.

U nastavku utakmice, Sarajevo je uglavnom stihijski napadalo, ali osim jednog Čatakovićevog šuta glavom, nije ozbilijnije uspjelo ugroziti gol Tuzlaka. S druge strane, Sloboda je u 88. minuti stigla i do drugog gola, kada mladi Kapetanović koristi jedno slabu procjenu golmana Muhameda Šahinovića i udarcem glavom nakon prekida postavlja konačan rezultat meča.

4:3

PLBiH, 28. kolo
Bijeli Brijeg, 24.04.2024.